Carbagerun – Dag 5

geplaatst in: Carbagerun 2019 | 1

Het was inmiddels zover. De laatste dag van de Carbagerun stond op de stoep. De lange dagen en korte nachten hadden inmiddels hun tol geeist. De Stoethaspels wilde tijd bij voor het ontbijt en we mochten nog even 10 minuten wachten op de mannen met de grijze haren. Een mooie gelegenheid om de auto alvast voor te rijden bij het hotel.


Inmiddels is het ritueel wel bekend. Op naar de startplaats en het routeboekje ophalen. Bij de startplek hadden we nog even tijd om de vloeistoffen te controleren en zagen we nog een oude bekende van gisteren. De runner die uit de greppel gehaald was stond ook weer gewoon aan de start vandaag.


Wederom hebben we gekozen om de lange route te doen. Er was wel enige haast geboden. Dit aangezien de andere twee teams de boot moesten halen naar Talin rond een uur of zeven. Er was echter voldoende tijd om te genieten van de omgeving en tussendoor nog wat mooie kiekjes te maken.

Zo rond het middag uur werd een mooi plekje gezocht langs de route aan het water. Hier was tijd om nog wat te “Dronen” (taalkundig incorrect, maar voor deze week keuren we het goed). Een hapje te eten en nog even over water te lopen. Het meer was namelijk grotendeels bevroren. Maar het uitzicht was fantastisch. Tevens was het een mooi moment om onze een mooie foto voor een Valentijnskaart te maken voor het thuisfront en tevens onze liefde te uiten voor voor de prachtige besneeuwde omgeving waar de afgelopen dagen in rond gereden hebben.
Na deze stop gingen we weer op pad voor het laatste stuk naar Helsinki. Op een gegeven moment kwamen we nog langs wat water en stopte het andere team plotseling op een parkeerplaats tussen twee bruggen in. Het lopen over bevroren water was zo goed bevallen, dat er besloten werd om het nog een keertje te doen. Na het maken van wat kiekjes en het wilde idee om de auto op de stijger te zetten was het toch echt tijd om verder te gaan. Het vooruitzicht om de auto weer de heuvel op te krijgen, door de verse sneeuw, terwijl er een deadline gehaald moest worden deed ons besluiten om dit maar niet te proberen.


Tussendoor werd nog snel een stop gemaakt om de banden met spikes te wisselen voor de normale banden en de jerrycans te legen in de tank van de auto. Deze mogen namelijk niet gevuld mee de ferry in. Het laatste stuk, circa 100 kom, bestond uit snelweg naar Helsinki. Deze werden zorgvuldig afgestreept en zo kwamen we aan bij de finish van de Carbagerun.


We namen afscheid met een biertje van de andere twee teams. Hier scheiden namelijk onze wegen. Wij gingen naar het hotel om in te checken en de andere twee teams moesten de ferry halen naar Talin. Na het inchecken zijn we terug gegaan naar het centrum van Helsinki om te genieten van een lekkere (rendier)steak, een biertje en een goed gesprek. De wetenschap om morgen een beetje uit te kunnen slapen stemde ons goed. Morgen hebben we namelijk een rustdag en hoeven we pas halverwege de middag bij de ferry te zijn naar Stockholm.
Groetjes Mario, Ruud en Virgil.

  1. Frans Geerlings

    Echt een mooie ervaring en mooie beelden.
    Ziet er allemaal goed uit en jullie hebben het dus ook goed gedaan.
    Chapo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *