Carbagerun – Dag 4

geplaatst in: Geen categorie | 1

Doordat we gisteren met de reparatie van de auto van Martijn en Florine behoorlijk aan de late kant waren vertrokken, hebben we de finish locatie gemist. Het nachtelijke uitstapje om het Noorderlicht nog even te zien zorgde ervoor dat het opstarten s’ochtends toch wel een beetje tegenviel. Echter was het wel zo leuk om vroeg uit te veren te gaan. Dit om zoveel mogelijk van de route bij daglicht te zien. We hadden afgesproken om rond 8:15 te verzamelen bij de startlocatie. Aangezien ons hotel op 5 min afstand zat van de startlocatie waren we uiteraard iets te laat. Eenmaal bij de startlocatie stonden de andere twee teams al op ons te wachten.


Na het ophalen van de de route konden we op pad naar Kuopio. Uiteraard werd gekozen voor de lange route. Voorzichtig zat de hoop erin om nog een ritje extra te maken naar de poolcirkel. Echter was dit 3 uur omrijden ten opzichte van de route van 10 uur. We hebben dan ook besloten om dit niet te doen. De route was wederom heel mooi. Het weer lag rond de -10 en het sneeuwde ook nog. Dit zorgde er wel voor dat het zicht redelijk beperkt was. Op een gegeven moment naderde we een kruispunt en moesten we eigenlijk stoppen. Ruud koos er echter voor om al glijdende het kruispunt over te steken. Gelukkig gaf de lokale bestuurder die er aan kwam ons voor de gelegenheid voorrang.


Halverwege de route kwamen we onverwachts een Volvo tegen die in de greppel was gedoken. De weersomstandigheden bleven verraderlijk. Het leek alsof we alleen reden, maar al snel stopte er meerder auto’s achter ons. Niemand kon er namelijk makkelijk door. Aangezien er zo gauw niet een 4WD in de rij, besloten we om een poging te wagen met twee van onze Volvo’s aan elkaar gekoppeld. De Sneeuw onder onze auto en de diepte van de Volvo in de greppel zorgde ervoor dat we deze niet uit de greppel gesleept kregen. Inmiddels was de rij met wachtende auto’s zo groot geworden dat er inmiddels beter materiaal beschikbaar was om de auto uit de greppel te trekken. Martijn heeft het gebeuren uiteraard met de Drone gefilmd.


Vanuit de kant waar we vandaan kwamen doken ook inmiddels aardig wat auto’s op. Het bleek dat dit deel van de route afgesloten was en niet toegankelijk. Nadat iedereen gekeerd was konden we weer verder. Redelijk snel moesten we inmiddels weer tanken. We besloten om bij het eerstvolgende tankstation te tanken. Hier stond uiteraard een flinke file voor het tankstation.


Na de laatste tankstop viel de avond en was het laatste deel van de route prima te doen. We moesten behoorlijk wat kilometers maken om naar de eindlocatie te komen. Dit deel van de route was voor team “#Geen naam” toch nog wel spannend. De Volvo begon toch weer te rammelen rechts voor. We vermoeden dat de Volvo de Saab onderdelen aan het uitspugen is. Eenmaal aangekomen hebben we nog even kort wat gegeten. Een van de opdrachten was om een finse vrouw mee te nemen naar de finish en deze over de finish lijn te dragen. Dit schijnt een in Finland zelfs een sport te zijn. Het was verrasend om te zien dat er aardig wat teams een finse vrouw mee hadden genomen om over de finish te dragen. Na het eten was het tijd om naar ons hotel te gaan en ons klaar te maken voor de laatste dag.


Groetjes Mario, Ruud en Virgil

  1. Frans Geerlings

    Hahahaha maar ik zie geen foto van een Finse vrouw??
    Wel leuk mannen.
    Ook nog sneeuw zien ik.
    Op naar morgen dan maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *