Carbagerun – Voorbereidingen en rit naar de startlocatie

geplaatst in: Carbagerun 2019 | 3

De meeste boeken krijgen een vervolg. Zo ook het boek van The Barrel Challenge. Het vervolg komt in de vorm van de Carbagerun. Tijdens de The Barrel Challenge heeft onze Volvo het zwaar te verduren gehad. Hij is niet geheel ongeschonden thuis gekomen. Na thuiskomst hadden we effectief een weekend om herstel werkzaamheden uit te voeren. Hier hebben we dan ook gretig gebruik van gemaakt. De verloren uitlaat is hersteld, de achterklep is uitgedeukt en de bumper is voorzien van wat ductape. De belangrijkste reparatie bleek echter geen oplossing te geven voor het jankende geluid onder de motorkap. Na een middagje sleutelen was de stuurbekrachtigingspomp vervangen, maar het probleem nog niet opgelost.

Met het verstrijken van het weekend was onze beschikbare tijd ook zo goed als op. Uiteindelijk is de Volvo naar een specialist gegaan (Autobedrijf Lokhorst in Kampen). Na een korte diagnose bleek dan toch de Dynamo het probleem. Het advies was dan ook om niet te veel kilometers er mee te rijden. De ruim 2000 km, die we er in deze staat mee gereden hadden, bleek zijn tol wel geeist te hebben. De Dynamo was compleet afgeschreven, maar deze is gelukkig sterk genoeg gebleken om thuis te komen. Tot onze opluchting was onze Volvo de dag voor vertrek gereed. En toen was het eindelijk zover. Voor Mario en Ruud was na het volgen van de Barrel Challenge eindelijk het moment aangekomen om naar Scandinavie te mogen. Op zaterdag ochtend was het verzamelen bij de “Loods”. Na het foto moment en het afscheid nemen van familie en vrienden kon de reis beginnen.

De reis gaat naar Kopenhagen, waar op maandag verzameld zal moeten worden om te kunnen starten met de Carbagerun. Rond 10 uur zijn we dan ook begonnen aan de rit van c.a. 800 km. Deze rit bestond vooral uit snelweg en een incidentele stop om bij te tanken. Onderweg kwamen we nog ook nog wat andere runners tegen met nog serieuzere spullen dan onze barrels. Onderweg wisten we het nog ergens voor elkaar te krijgen om elkaar kwijt te raken op de snelweg. gelukkig was het met onze trackers voor het thuisfront prima te doen om elkaar weer terug te vinden. Uiteindelijk kwamen we na een grotendeels regenachtige rit aan op onze eindbestemming in Kopenhagen. Op zondag hebben we nog een rustdagje in Kopenhagen en gaan we nog even kijken wat er voor leuks te beleven is in de stad…..

Groetje Ruud, Mario en Virgil

3 Responses

  1. Frans Dolmans

    Kijk uit voor overstekende Elanden. Ze zijn erg groot en eigenwijs.
    Goede reis.
    FRANS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *